Persoonlijk

psycholoog-maastricht-maureen

Maureen Feldmann

Mijn naam is Maureen Feldmann. Ik ben psycholoog, erkend Kinesioloog en relatietherapeut. Ik heb al meer dan twintig jaar ervaring in de hulpverlening.

Naast mijn opleiding in Psychologie heb ik een vierjarige opleiding in Psycho-sociale therapie gevolgd in België.

Deze opleiding was vooral gericht op het bewust voelen van je lichaam, de herkenning van emoties die daarbij loskomen, het leren accepteren en vooral het op een gezonde manier leren uiten van die emoties. Ik heb daar zowel individuen als groepen leren begeleiden, en zowel volwassenen als kinderen.

Tijdens mijn opleidingen veel aandacht besteed aan de rouw- en verliesverwerking volgens Elisabeth Kübler-Ross. Ik ben ook ervaren in traumaopstellingen en familieopstellingen.

Ik ben aangesloten bij de LVNT en bij RBCZ en ik ben lid van Therapiepsycholoog – Netwerk van therapeuten en psychologen.


Registraties

  • RBCZ: 170755R
  • Autoriteit Persoonsgegevens: m00005432
  • AGB-code praktijk 90010628
  • AGB-code therapeut 90031703
  • Kamer van Koophandelnr. 24458944


Werkervaring + opleidingen

In 1994 begon ik mijn praktijk in Hellevoetsluis, later Rockanje en Maastricht. Hier kwamen/komen mensen vanaf pasgeborenen tot hoog bejaard zowel individueel als stel, gezin of als groep met diverse hulpvragen. Ook begeleid ik zwangere stellen.

In 2012 verhuisde ik voor de liefde naar Maastricht en heb ik ook mijn praktijk verhuisd. Het leuke is dat Praktijk De Balans toch nog benaderd werd door mensen uit Rockanje en omgeving. Omdat ik voor mijn kleinkinderen elke week richting Rockanje ga, huur ik een ruimte in Rockanje om mijn cliënten uit die omgeving van dienst te zijn.


Psychosociale therapie
Ik wilde meer met emoties kunnen doen en ben daarom psychosociaal therapie in België gaan leren bij het Orshof instituut. Daar leerde ik mezelf, individuen, groepen en gezinnen begeleiden d.m.v. allerlei therapieën gericht op lichaambewustzijn.

Als je de emoties kan localiseren in je lichaam, kan je de emotie herkennen. Daardoor kan de emotie erkend worden en het gevoel kan worden toegelaten. Als je emoties toelaat kunnen ze wegstromen. Dit alles combineerde ik met kinesiologie.


Familieopstellingen
Omdat gezinnen en systemen mij enorm interesseren heb ik wederom in België de opleiding familie/organisatie opstellingen volgens B. Hellinger gevolgd. Later in Tiel de Trauma opstellingsopleiding volgens F. Rupert. Dit gaf mij heel veel inzichten in mijn eigen gezin en praktijk. Ik leerde bijvoorbeeld dat ik niet verantwoordelijk ben voor de keuzes van mijn familieleden.


Psychologie
Na al die alternatieve behandelmethodes wilde ik graag wetenschappelijk kunnen onderbouwen wat ik doe. Ik heb de bachelor opleiding Psychologie met goed gevolg doorlopen aan de Open Universiteit Nederland. Het eerste wat ik leerde was ‘zonder theorie geen therapie’. Dat vond ik een bijzonder inzicht. Door deze studie kan ik mijn cliënten nog beter begrijpen en begeleiden.

Nu werk ik al 23 jaar met veel voldoening in mijn praktijk. Het leukste vind ik dat cliënten van 23 jaar geleden, in de loop van de tijd weer bij mij terug komen als zij weer tegen een nieuw obstakel aanlopen.


Ouders, kinderen, relaties, lichamelijke klachten
Ik ben gespecialiseerd in het helpen van ouders met kinderen die ongewenst gedrag vertonen, te druk, te stil. Ook in het begeleiden van stellen die het moeilijk hebben in hun relatie. Ik help hen ook om zo harmonieus mogelijk te scheiden als dat aan de orde is.

Er komen in mijn praktijk mensen met allerlei psychische klachten, jeugdtrauma’s (denk aan incest bijvoorbeeld), lichamelijke klachten en voedingsklachten met daaruit vloeiende lichamelijke en psychische klachten.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

Maureen Feldmann

Neem contact op
Psycholoog Maastricht:


psycholoog-maastricht-maureen
Ervaringen van cliënten
Een zachtaardige therapeute met veel kennis in huis. Ze ondersteunt je tijdens de behandeling met veel liefde en kracht ...
Psycholoog Maastricht Psycholoog Maastricht
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 4 reviews
Ik ben aangesloten bij:

logo-lvnt logo-rbcz
Psycholoog Maastricht Psycholoog Maastricht
Holegracht 2F
6247 BA Gronsveld
Top