Angsten

angstpsycholoog-maastricht-maureen

Therapie bij angsten

Heb je last van angst en ben je op zoek naar een therapeut?

Angst is nuttig. Het is een signaal dat je extra alert moet zijn. De amygdala (in de hersenen) beoordeelt elke situatie en geeft het sein veilig of onveilig. Zonder angst zou je oversteken zonder te kijken, bijvoorbeeld. Angst zet je in een toestand waarin je kan vluchten (heel goed als er een vrachtwagen op je af komt!) of juist stil moet staan en vechten.

Lastiger is het als angst je leven gaat beheersen en je niet meer alert bent maar juist in paniek.
Dat kan gebeuren als je een vervelende gebeurtenis mee hebt gemaakt. Als je dan in een soortgelijke situatie komt, herinneren je hersens je aan de vervelende vorige keer. Je amygdala zet je lichaam meteen in de vecht/vluchtmodus zonder de situatie helder te beoordelen. Je gaat zweten, je spieren spannen zich aan, je kan niet meer helder denken. Dit kan veroorzaken dat je die situaties gaat vermijden. Dat maakt weer dat je niet meer voluit kan leven.

Angsten

Weer vrij in het leven

In mijn praktijk komen cliënten met diverse angstklachten. Bijvoorbeeld angst om auto te rijden op de snelweg of angst om in het donker naar buiten te gaan. Maar ook angst om in een vliegtuig te stappen of om naar feestjes te gaan.
Het maakt in wezen niet uit welke angst het is. De amygdala houdt je lichaam voor de gek door de situatie meteen als gevaarlijk te beoordelen.

Ik mag deze cliënten helpen om weer vrij in het leven te staan door middel van o.a. kinesiologie, EMDR, gesprekken en lichaamsgewaarwordingsoefeningen.

Het is heel fijn om na een paar sessies foto’s doorgemaild te krijgen van cliënten in stoeltjesliften of kaarten te ontvangen uit verre oorden.

Soorten angsten

Je kunt bij mij terecht met allerlei verschillende soorten angsten en angstklachten, zoals:

✓ Bindingsangst
✓ Bloosangst
✓ Faalangst
✓ Fobie
✓ Hoogtevrees

✓ Perfectionisme
✓ PTSS
✓ Rijangst
✓ Smetvrees
✓ Spreekangst
✓ Verlatingsangst

Ik heb al veel mensen met angsten verder kunnen helpen.

Wil jij ook verandering? Maak een afspraak. Ik help je graag verder!

Maureen

Neem contact op


psycholoog-maastricht-maureen
Ervaringen van cliënten
Een zachtaardige therapeute met veel kennis in huis. Ze ondersteunt je tijdens de behandeling met veel liefde en kracht ...
Psycholoog Maastricht Psycholoog Maastricht
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 4 reviews
Ik ben aangesloten bij:

logo-lvnt logo-rbcz
Psycholoog Maastricht Psycholoog Maastricht
Holegracht 2F
6247 BA Gronsveld
Top